Tillväxthormon Bodybuilding

Write By: admin Published In: Steroiderna i bodybuilding Created Date: 2017-03-06 Hits: 2386 Comment: 0

Av tillväxthormon en hel del att prata, och detta ämne, under de senaste åren blivit mer och mer intressant att ett brett utbud av idrottare som icke-professionella. Det finns många frågor om användningen av genetiska resurser, för att tillväxt av kroppens vikt, om biverkningar av tillväxthormon.

Tillväxthormon och dess verkningsmekanism. Tillväxthormon (GH) är ett protein som produceras och utsöndras av den främre delen av hypofysen. Av alla hormoner i hypofysen är det som produceras i den största mängden. Bildning och utsöndring av tillväxthormon hypotalamus reglerar frigör hormonet somatostatin. Båda dessa faktorer produceras av hypotalamus. Tillväxthormon är släppt under hela livet. Produkter G ökar i tillväxt perioden av organismen, ungefär, för att 20 år och sedan med stigande ålder minskar med i genomsnitt 14% per decennium.

Funktionen tillväxthormon. GH stimulerar linjär tillväxt och tillväxten av inre organ. Orsakar en ökning i antalet och storleken av muskelceller, lever, thymus, könskörtlar, binjurar och sköldkörtel. Påverkar ämnesomsättningen av proteiner, fetter och kolhydrater. Hämmar aktiviteten av enzymer som förstör aminosyror, ökar nivån av insulin-like growth factors i och II (IGF-i och II) i blodet serum som stimulerar syntesen av kollagen i ben, hud och andra organ och vävnader i kroppen. GH ökar glukosutsöndring i levern ven, ökar glukoneogenes (nybildning av glukos från icke-kolhydrat-prekursorer), minskar absorptionen av glukos i periferin, och ökar också lipolysis (nedbrytning av fett), vilket resulterar i blodet ökar koncentrationen av fria fettsyror som hämmar insulin åtgärder på membranet transport av glukos.

Effekten på proteinsyntesen. GH stimulerar aminosyra transport till muskelcellerna och dessutom ökar protein syntes , oberoende av effekten på aminosyra transporter. Personer som får GR, det är en positiv kväve-balans, som speglar en Generell ökning av proteinsyntesen och minska innehållet av aminosyror och urea i plasma och urin. Dessa förändringar tillsammans med ökade nivåer av syntesen av RNA och DNA i vissa vävnader. I detta avseende, destree G är liknande för att några effekter av insulin.

Påverkan på kolhydratmetabolism. I form av påverkan på kolhydratmetabolism tillväxthormon är en antagonist av insulin. Hyperglykemi som uppstår efter införandet av GR, är resultatet av en kombination av nedsatt perifer glukosutnyttjande och ökad produktion av levern i processen för glukoneogenes. Agerar på levern, GH ökar glykogen innehåll i det, förmodligen på grund av aktivering av glukoneogenes från aminosyror. GH kan orsaka en störning av vissa steg i glykolysen (nedbrytning av glukos i vävnaderna) och hämmar transport glukos. Hämning av nedbrytningen av glukos i muskel kan också vara i samband med mobilisering av fettsyror från triglycerider reserver.

Påverka lipidmetabolismen. Tillväxthormon har en kraftfull lipolytisk effekt. Ökning i blodet genom att öka mobiliseringen av fett från depå som leder till en snabb ökning i koncentrationen av fria fettsyror i plasma och deras oxidation i levern. Den energi som genereras under alltför fett uppdelning, används i den anabola processen på protein metabolism.

Reglering av sekretion och syntes. På utsöndringen av GRS påverkas av ett antal stimuli (sömn, stress), och hon, som utsöndringen av många hypofysens hormoner är episodisk och pulserande karaktär. Inom några minuter nivån av GH i-plasma kan ändra 10 gånger. En av de största topparna observeras strax efter att somna, vilket bekräftar att säga: "Vem sover inte, han gör inte växa". Andra incitament är bland annat stress (smärta, kyla, oro, kirurgi), motion, akut hypoglykemi eller fasta, protein livsmedel eller aminosyran arginin. Det samarbete som möjligt av dessa och många andra effectors med de viktigaste fysiologiska verkan av G består av sbereganie glukos. Under stress, hypoglykemi, och under sömnen eller fasta G stimulerar lipolysen (leverans av fettsyror) och tränger in i celler, aminosyror (potentiella substrat av glukoneogenes) och på så sätt bevaras glukos för hjärnan ämnesomsättning. Utsläpp av GH påverkas av en rad olika aktörer, bland annat östrogen, dopamin, alfa-adrenerga substanser, serotonin, opioid polypeptider, hormoner och tarm glukagon. Poängen med tillämpning av de åtgärder av alla dessa faktorer är den ventromedial kärnan i hypotalamus, där reglera utsöndringen av tillväxthormon typ av feedback. Kort loop systemet innebär positiva (stimulerande) regulatorn av sekret - somatoliberin och negativa (bromsande) regulator somatostatin.

Fysiologiska och biokemiska effekter. Insulin-like growth factor (IGF). De tillväxtstimulerande åtgärder i G avgör i första hand IGF-1, som bildas i levern. IGF-1 reglerar utsöndringen av GRS, att hämma frisättning somatoliberina och stimulera frisättningen av somatostatin. IGF-1, en gen som tillhör familjen av insulin-like gener, var ursprungligen känd som "sulfureuse faktor" på grund av dess förmåga att stimulera införandet av sulfat i brosk, som senare blev somatomedin S. I strukturen är liknande för att proinsulin. I plasma av en människa upptäcks, en annan relaterad peptid - insulin-like growth factor 2. Och IGF-1 och IGF-2 binder till membran receptorer, men de kan separeras med särskilda radioimmunoassays. IGF-1 består av 70 aminosyror IGF-2 - 67. Trots det faktum att halten av IGF-1 i plasma är mindre än hälften av innehållet av IGF-2, som IGF-1 visar en likhet med effekterna av GH. Personer med en brist av IGF-1 som producerar IGF-2 i tillräckligt stor utsträckning saknar kapacitet för normal tillväxt. Insulin-like growth factor (IGF-1 och IGF-2) är inte bukspottskörteln hormoner, men ändå nära till insulin i struktur och funktion. Effekten av insulin på tillväxt och reproduktion (celldelning) av celler som är svåra att särskilja från effekterna av IGF-1 och IGF-2. Ja, insulin och insulin-like growth faktorer kan samverka i denna process. Insulin har en starkare effekt på ämnesomsättningen än insulin-like growth factors, men den senare är starkare stimulera celltillväxt. Var och en av dessa hormoner har sin specifika receptor. Dessa hormoner kan i viss mån cross-kontakt-receptorer än, kanske förklarar deras inneboende kombinerad biologisk aktivitet. IGF-1 och IGF-2 är en enda kedja polypeptider med 70 och 67 aminosyror, respektive. Graden av överensstämmelse mellan dessa två hormoner når 62% och 50% av aminosyror rester i var och en av dem är identiska med dem för insulin. De molekyler av dessa tillväxtfaktorer har olika antigena platser och på olika sätt reglerade. IGF-i som stimulerar tillväxt av brosk och antalet processer i brosket vävnad: transport av aminosyror, syntesen av RNA, DNA, protein, kondroitinsulfat, kollagen. Tillväxt faktorer uppvisar också insulin-liknande aktivitet i musklerna är stimulering av transport av aminosyror (den här processen är mycket snabbare under inflytande av FMI än under inflytande av tillväxthormon) och glukos, bildandet av kollagen, protein syntes, fettvävnad - stimulering av glukos transport, oxidation av glukos till co och införandet av glukos till fetter, och undertryckandet av lipolys (liknande verkningsmekanism av insulin). Alltså, tillväxthormon utför biologiska effekter genom bildandet av somatomedines (IGF-1 och IGF-2), som bildas i levern och andra perifera vävnader och medla anabola tillväxt effekterna av tillväxthormon. De sistnämnda deras insatser Genom hormonella, parakrin eller autocrine mekanismer.

Praktisk tillämpning av tillväxthormon för icke-medicinska ändamål. Efter att ha upplevt de åtgärder av GH i olika doser och kombinationer jag har kommit att tro att C verkligen är en kraftfull drog för muskelmassa och minska kroppsfett. Men för att uppnå imponerande resultat samtidigt som de tar GH bindande ett antal villkor för att följa som endast en mycket begränsad krets av personer. Och det handlar inte ens om pengar, det är i Ditt liv schema, vilket bör vara helt underordnad kost, träning och ... injektioner, som helt enkelt inte vara förenligt med arbete och andra förutsättningar i livet för många. I förväg kan vi konstatera att för att ett korrekt och effektivt sätt använda G kan hög nivå idrottare som tränar med en hel del erfarenhet inte bara träning, men även användningen av andra doping innebär. Till exempel, en vanlig gunga, drömmer om biceps i 45-47 cm (och eventuellt fler) tycker inte om omedelbar användning av genetiska resurser, det kan bli vad du vill och när du använder andra läkemedel, allt tar tid och ansträngning, men om någon idrottare börjar att bygga upp ditt träningsschema, kost och samtidig medicinering, om möjligt, att använda GH så idrottaren kommer att kunna få en mycket större resultat.

Dosering Tillväxthormon

Så, vad är graden av tillväxthormon? Drog aktivitet bestäms av biologiska metoder och uttrycks i enheten (ED). I professionell sport tillväxthormon används mycket, till exempel doser av idrottare som sträcker sig från 4 till 8 IU per dag, vilket inte är tillräckligt för att ställa ut det vanliga muskelmassa. Tillväxthormon har en stark anabola effekt, och när du använder den är det hyperplasi av celler i organ och vävnader (en ökning i antalet av strukturella element av celler på grund av deras överskott utbildning). Denna effekt är verkligen mycket viktigt för kroppsbyggare, kan uppstå endast på relativt lång sikt användning av GH i stora doser. Kursens längd bör inte vara mindre än 3 månader, och den dosering av inte mindre än 12-16 ENHETER per dag, som administreras under 2-3 injektioner. Sådana doser behövs för att snabba hypertrofi av muskel celler vilket leder i sin tur av hyperplasi av dessa celler. Med användning av lägre doser av dessa processer är för långsam, det var en riktigt kraftfull ökning i muskelmassa. Man bör komma ihåg att receptorer snabbt få användas för att hormonet och injicera det för länge är inte heller nödvändigt, och det är därför GH bör tas i stora doser. Kursen kan pågå i 3-4 månader, följt av en vila som motsvarar längden på kursen under den första hälften som fortfarande kommer att uppleva en tillräckligt stark effekterna av hormonet. Naturligtvis, C kan tas för sex månader eller mer, men i små doser 2-4 IU per dag, då knopparna kommer att bli mycket långsammare att vänja sig, men det är för att uppnå full effekt av hypertrofi och hyperplasi av muskelceller är nästan omöjligt. Dosen till 10 en dag, inte för kroppsbyggare, om de är riktigt ambitiös.

Tillväxthormon Biverkningar

Biverkningar när du använder GH kan vara olika beroende på dosering, administration och egenskaperna hos organismen. Möjligt huvudvärk, ökat intrakraniellt tryck, illamående, ödem syndrom, hyperglykemi (förhöjda glukos i blodet), lokala reaktioner - förändringar mängden fettvävnad (du måste ändra plats för subkutan injektion i samband med möjligheten att lipoatrophy, förbränning av fett). Effekterna av långvarig överdosering: depression av sköldkörtelns funktion med utvecklingen av symtom på hypotyreos (nedsatt produktion av t hormoner från sköldkörteln), nedsatt funktion i bukspottkörteln med möjlighet till utveckling av diabetes, ökad tillväxt av inte bara mjuk vävnad, men även brosk och ben, vilket resulterade i en utvidgning av ansiktsdrag, ökar i storlek av övre och nedre extremiteterna. Med öppna områden för tillväxt (20-25 år) som möjligt linjär tillväxt av kroppen.

Andra gånger.

Som alltid kan vi konstatera att grunden för all tillväxt är korrekt och tillräckligt med mat. Metaboliska processer är så illa vridet under inflytande av GH och relaterade läkemedel som 5 måltider per dag för att inte missa för allvarliga tillväxt. 8 måltider som är hög i protein, kolhydrater och fetter ger alla nödvändiga för snabbare tillväxt av muskelmassa i kroppen under inverkan av systemet GR+insulin+sköldkörteln+steroider. Kroppens behov av mat bör vara uppfyllda på minst 1 gång i 1,5-2 timmar. I detta läge ligger det en känsla av nästan oavbrutet ätande av mat, men det kommer att vara en viktig del av Din tillväxt. Grundval av den dagliga kosten är mat från marknaden, dvs färskt kött, ägg, mejeriprodukter, spannmål, grönsaker, etc. Om antagning, torr blandar och andra tillsatser, som säljs i sport och affärer, tänk bara i sista hand. Med undantag för vitamin-mineral komplex, eftersom även med en stark vilja kommer du inte att få allt som krävs för din kropp att bara anslutningar från hälsosam mat. Ta vitaminer och mineraler är obligatoriska.

Alternativen.

Från 1958 till 1985, HGH kunde endast erhållas från hypofys av mänskliga kroppar. Sedan 1985, G erhålls med hjälp av rekombinant DNA-teknik som gör det möjligt att producera läkemedel i stora mängder och öka tillgängligheten av narkotika. Hittills, den mänskliga G erhållits från hypofysen av en man som hittades i försäljning omöjligt. Även om det i den marknad du kan erbjuda somatotropin mänskliga förmodligen produceras i Kaunas (Litauen somatisk, som det ofta kallas), denna produkt har en mycket mild hypolipidemic effekt, vilket gör att du lurade folk någonsin neapolitanum verkliga GR. Det finns fortfarande tecken är synliga för blotta ögat, som visar falska proishojdenie denna produkt, såsom fast löslighet och en nästan total avsaknad av opalescens. Real tillväxthormon under en lång tid som upplöses i vatten för injicering och så mycket opalestiruty, efter blandning med vatten, bildar den en tjock blandning, speciellt när svårigheten med att införa upplöst i G insulin spruta. Men det är lättare att bara ringa i Kaunas och få reda på att denna produkt är inte produceras vid anläggningen "Endokrininiai preparatai".

Slutsats. Tillväxthormon är en fantastisk och kraftfull drog som kan tjäna olika syften. I alla fall, dosering och varaktighet som är avgörande. Du bör inte förlita sig på någon verklig muskel tillväxt med hjälp av dosering av 4 IU per dag, oftast är det så mycket rekommenderas att använda den säljare av förfalskningar. Samtidigt kommer det inte vara möjligt att till fullo säkra en tillräcklig mängd av läkemedel, du bör inte tas för användning av genetiska resurser i syfte att öka muskelmassan. Också viktigt att använda GH med andra droger, utan som inte bara misslyckas med att uppnå höga resultat, men du kan tjäna en kronisk sjukdom. Så, allt du behöver för att vara försiktig och inte lita på det första ordet i vissa pitching, som står bakom disken i en sport butik, och gör reklam för varor som av sin arbetsgivare.