Nutrition efter träning

Write By: admin Published In: Nutrition i bodybuilding Created Date: 2017-03-28 Hits: 985 Comment: 0

Hälsningar till alla våra läsare! Idag kommer vi att beröra en av de viktigaste ämnena bodybuilding - rätt mat efter träning. Du kommer att lära dig vad exakt är och hur lång tid efter utgången av dina studier. Lär dig mer om vår kropp funktioner, som dikterar dessa regler. Dessutom kommer vi att överväga nyanser av efter träningen näring, inte bara för dem som vill gå upp i vikt, men också för dem som vill gå ner i vikt. I allmänhet kommer det att bli mycket intressant, mina vänner, så låt oss komma igång!

Rätt kost efter träning i Sverige


Som ni vet, mat i bodybuilding - detta är en av de viktigaste aspekterna av en framgångsrik konstruktion av vackra och stark kropp. Du kan inte bara gå till gymmet, dra den med järn och leva ett normalt liv, med de vanliga, för en enkel lekman, diet. Maten är mycket viktigt. Vad gör maten efter ett träningspass - det är i allmänhet separat fråga som kräver noggranna överväganden och en god förståelse.

Efter ett träningspass i hallen, lanserar vi en större biokemiska processer, som helst bör fyllas av ökningen i muskelstyrka och volym. Men kommer det att hända i verkligheten, beror mycket på hur du ska äta i allmänhet och efter träning i synnerhet.

För att bygga muskler du behöver kolhydrater som energikällor och protein, som utgångsmaterial för nya muskelfibrer. Således är det självklara slutsatsen att efter träning inte dåligt skulle tanka bra livsmedel rika på dessa ämnen. Men frågan är, när och hur mycket man ska ta dem? Att veta svaret på det, kan du ibland förstärka effekterna av deras tung träning i gymmet.

 

Betydelsen av kolhydrater efter ett träningspass


Så vad kolhydrater efter träningen är viktig - det är ett obestridligt faktum. Det återstår bara att förstå vad är kolhydrater och efter en viss tid de behöver för att använda. Detta har vi nu vänder.

De mest lämpliga kolhydrater i stolpen praktikperiod blir snabba kolhydrater. De kallas snabbt eftersom de är enkla i sammansättning och snabbt och enkelt absorberas av kroppen. Varför behöver vi bara sådana kolhydrater? Faktum är att när du tränar hårt och intensivt, är du utsatt för svår stress din kropp och muskler i synnerhet. Energiförsörjningen kroppen efter ett träningspass på miniminivå och hjärnan tar emot en signal om behovet av tidig återhämtning det. Naturligtvis vi här hastigheten är viktig och att graden av assimilering, eftersom förr ska vi fylla sina energireserver kommer snabbare återställningsprocessen går direkt muskeltillväxt.

Vilka produkter kan kategoriseras som innehåller snabba kolhydrater? Denna frukt, en mängd godis, vitt bröd, honung och rika mjölprodukter. Under dagen är det naturligtvis bättre att inte engagera sig, men efter träningen, kommer de att vara helt enkelt oersättliga. Ät 70-100 gram kolhydrater snabbt för 30-40 minuter efter klasser slut. Detta kommer att ge snabb energi till kroppen, bromsa nedbrytningsprocessen och starta processen för återvinning.

Efter en viss tid, vanligen ca 1-2 timmar efter ett träningspass, när magen måste återhämta sig från träning stress, du kan luta sig mot en fullständig måltid bestående av protein och långsamma kolhydrater. Det kan vara en mängd spannmål, grönsaker och potatis. Kolhydrater som finns i dem, långsamt och jämnt absorberas av kroppen, så småningom fylla dina energireserver.

 

Betydelsen av protein efter träning


Proteiner, som ni vet, är också en viktig del av ditt inlägg tränings diet. När allt kommer omkring, musklerna börjar växa, de behöver en byggmaterial för bildandet av nya celler, än i själva verket är proteinet. Men att äta protein direkt efter träning är inte längre är motiverat.

Som vi sagt ovan, behöver matsmältningssystemet tid att återhämta sig efter träning och börja fungera fullt ut. Så vid kraftig träning, är hela blodflödet riktat huvudsakligen i musklerna och berövar uppmärksamhet åt andra inre organ. Som en följd av detta är deras arbete mer bruten och de inte har möjlighet att utföra den i sin helhet. I det här fallet gäller detta magen och matsmältningssystemet som helhet.

Därför hämtar magen protein direkt efter träningen, du ger det en alltför stor börda, som han ännu inte är klara. Nedbrytning av proteiner och deras matsmältning till aminosyror, är processen tidskrävande och kan inte göras förrän din mage inte är redo för drift. På grundval av detta drar vi slutsatsen att inte rekommenderas att äta protein direkt efter träning. Deras mottagning kommer vara motiverade och nödvändiga efter 1-2 timmar efter slutet av ockupationsstyrka.

Men bli inte upprörd, mina vänner. Omedelbart efter träning, kan och bör ta BCAA aminosyror . Eftersom aminosyror - detta är den färdiga produkten bearbetning av proteiner, de absolut inte ladda din matstrupe och starta omedelbart absorberas in i muskeln. Denna teknik helt skydda dig från katabolism och börjar processen för muskeltillväxt under de första minuterna efter träningen. Men glöm inte om snabba kolhydrater, för utan dem kommer BCAA agerande i detta fall vara mycket liten och kommer att gå till energiåtervinning, och inte att öka muskel.

 

Sammanfattning


För att sammanfatta lite. Vad du behöver äta efter ett träningspass, och efter en tid?
Omedelbart efter träning under de första 30-40 minuterna efter färdigställandet, stänga de så kallade "kolhydrat fönster" produkter rika på de snabba kolhydrater och aminosyror som möjligt.

Efter 1-2 timmar efter träning fortskrida till fullständig födointag, innefattande ett långsamma kolhydrater, proteiner och den minsta mängd fett. Med att om det redan är kväll, det vill säga 6-7 pm, ger företräde till proteiner snarare än kolhydrater. På den tiden, både frukost motsatta - äta mer kolhydrater. Detta kan förklaras av det faktum att våra energiutbytesprocesser sent på eftermiddagen är långsammare och det överskjutande beloppet av kolhydrater livsmedel, kommer du förmodligen höfter eller mage som fett. På morgonen av densamma, är vår kropp redo att ta emot en stor mängd energi och kolhydrater livsmedel, kommer det bara att gynna.

Innan vi går till sängs , se till att äta livsmedel som innehåller mycket protein, bara proteinet kasein bör vara, det vill säga de som under en lång tid att smälta. Den vanligaste produkten, rik på den här typen av protein är ostmassan. Ät cirka 200-250 gram ostmassa i 1 timme före sänggåendet och du kommer att se själv en stadig aminosyra mönster hela natten. Om så önskas, kan osten ersättas med kasein-protein, är det mer praktiskt och mindre kommer att ladda matsmältningssystemet som det går på i form av en vätska.

 

Nutrition efter träning viktminskning i Sverige


Om du går till gymmet med målet att gå ner i vikt, bör din efter träningen näring skilja sig från ovanstående i sin linda. Så gör upp din kolhydrater reserver för dig är acceptabelt omedelbart efter styrketräning. Varför? Låt oss inse det.

Träning i hallen, kommer du att bränna en enorm mängd energi, naturligtvis, om du tränar riktigt hög kvalitet, och inte sochkuete. Inledningsvis de första 20-25 minuterna av träningen fungerar kroppen att "kolhydrater bränsle" det vill säga, kommer att förbruka endast kolhydrater och fetter inte röra. Vidare, när tillförseln av bränsle rinner ut i kursen är reserver kroppen som är fett. Från denna punkt, kraften eller aerob träning börjar att fullfölja ditt mål att gå ner i vikt.

Detta sker enligt följande. När det krävs energi för fysisk aktivitet, och glykogenreserver kommer till ett slut (glykogen - är samma kolhydrater, men behandlas av kroppen till en energireserv), påbörja processen med att dela upp fettceller, molekyler som, genom blodet komma in i "metaboliska ugnen". Som bränns, släpper den energi vi behöver för att fortsätta träna.

Efter utgången av utbildningen, är dessa fettmolekyler i blodet fortfarande stor uppsättning, och de kommer att vara en källa till att återställa energireserver, så länge du inte får en del av kolhydrater i maten. Och för dig som person gå ner i vikt, är det viktigt att fördröja så mycket som möjligt intag av kolhydrater i kroppen, för om det händer, energiåtervinning redan de kommer att vara engagerade och fettmolekyler återvänder till sina tidigare platser.

Därför användbara råd för dig. Om du gå ner i vikt, sedan efter träning inte äter kolhydrater livsmedel i 1-2 timmar. Den maximala som du kan och kommer att behöva ta - är BCAA, vilket kommer att skydda dig från att förlora muskelvävnad. Du vill inte med fettförbränning och muskler, eller hur? Men inte också fanatet allmänhet ignorera kolhydrater efter ett träningspass. Om du är mer än 2 timmar att skjuta upp mottagandet av kolhydrater livsmedel i kroppen, det mycket troligt kommer att börja aktivt förlora muskler. Sedan lanseringen starka katabola processer, som förstör muskelfibrer för energi.

Det är förmodligen allt. Dessa var de viktigaste frågorna i kost efter träning. Följ dessa regler och du kommer att se hur dina framsteg är viktigt att förbättra och påskynda. Och kom ihåg att rätt kost i bodybuilding, är en av de viktigaste komponenterna vacker och stark kropp. En dålig kost kommer förneka alla dina ansträngningar på gymmet. Undvik detta misstag någonsin!