Protein shakes för muskeltillväxt

Write By: admin Published In: Nutrition i bodybuilding Created Date: 2017-06-22 Hits: 1144 Comment: 0

Idrottare som vill muskelmassa, lägga till din diet en mängd protein  cocktails. Aktiva laster ökar behovet av protein. Proteiner gynna restaurering och förstärkning av muskelfibrer, som kan skadas under träning och tävling.

Dietary proteiner inte bara tjäna som råvara för muskel, men är potenta stimulatorer av syntesen av proteiner som är närvarande i muskler (anabolism). När proteiner med mat intas, bryter matsmältningssystemet ner dem till aminosyror och sedan förvärvar dem i denna form.

Det rekommenderas för uthållighetsidrottsmän erhåller 1,2-1,4 gram protein per 1 kg kroppsvikt per dag, och för styrkan 1,4-1,8 gram per dag. Dessa volymer är svårt att rekrytera från mat ensam.

Proteinpulver belagt dagliga intag och främja rekrytering och underhåll av muskelmassa av idrottaren. Dessa drinkar innehåller en proteinkälla för tillsatsen till den dagliga kosten.

 

Är protein shakes hjälp för muskeltillväxt

Protein shakes är visade vid mycket höga proteinbehov (övningar på styrka och hastighet). Orsaker till idrottsmän proteinbehov är högre än inaktiva personer:

  • Experiment har visat att ökad konsumtion av protein i sporter;
  • andelen muskelkraft genereras på grund av de aminosyror;
  • intensiv träning kan orsaka frisättningen av hormoner som bryter muskelfibrerna, och är utformad parallellt med nedbrytningen av härden med inflammation, som också skadar muskeln;
  • idrottare växer mer imponerande muskelmassa än vanliga människor, detta leder till en försämring av sina proteinbehov.
  • vid höga belastningar ökar förlusten av aminosyror, härledas från kroppen med kroppsvätskor.

 

En proteinshake kan vara en typ av sport nutrition, kan den framställas och självständigt. förbereda helt enkelt en cocktail av proteinpulver, helt enkelt späda den med vatten, juice, mjölk.

För att förbereda hemlagad cocktail, måste du ta handlar om utbud av produkter: mjölk, keso, havregryn, råa ägg, bananer, blanda dem i en mixer. För att göra smakegenskaper som vidtagits för att välja honung, frukt, kakao, bär, nötter. Där kan du lägga till proteinpulver.

 

Butiker substans för muskeltillväxt - koncentreras pulver från livsmedelsråvaror (ägg, mjölk, kött, sojabönor). Mest blandningen består av 60-80% av proteinet, men det finns hög proteinblandningen. Vassleprotein - högsta kvalitet.

 

Proteinshake - är ett kraftfullt verktyg, och du måste använda den med försiktighet. Vissa tillverkare av falska pulver för drycker, så inte köpa dem från under disken. Detta kommer att riskera att kraftfulla läkemedel (amfetamin, anabola steroider), beroendeframkallande.

 

För att välja en kvalitetsprodukt, måste du:

  • inte litar kosttillskott som lovar fantastiska resultat;
  • skeptisk till reklam, ofta informationen i det är inte väl förstått, eller stöds inte av vetenskapliga bevis, i synnerhet ljusare rullar som "pre-post";
  • be om bevis på tillverkare, vilket bekräftar produktinformationen;
  • se till att alla bevis på opartiskhet (forskning som bedrivs i laboratoriet, publiceras i en respektabel vetenskaplig tidskrift, sponsrade inte bara på bekostnad av tillverkaren).

 

Hur att dricka protein shakes för viktökning

Protein cocktails använda eller kit för muskelmassa, eller för kvarhållning av kroppsmassa under tyngdförlust. Drick en proteinshake rekommenderas en timme innan och inte mer än en dag efter klasser. Det bidrar till att minska vikten, vilket sparar muskler. Proteinshake bidrar till viktminskning endast i kombination med lasten och en hälsosam diet. Coacher bekräfta att rätt viktminskning fungerar inte utan den normala mängden protein och träning. Alla dieter har åtminstone ett par mellanmål mellan måltiderna. I stället för småätande och måste du dricka en proteinshake. De kan ersätta varje måltid mottagning, men ersätta snacks bättre än frukost eller middag. Om du har frukost bara en cocktail, sedan en timme senare du känner dig hungrig igen.

 

För viktminskning behöver en cocktail i vilket ett minimum av kolhydrater och fetter, protein och maximal (80%). Dessa proteinuppsättningar är ganska dyra (ju högre proteinhalt, desto högre pris).

Flickor jämfört med män behöver mindre protein per 1 kg vikt, eftersom de har mindre testosteron. Följaktligen tar muskeltillväxt mycket längre än män, och muskelmassa i förhållande till kroppsvikten mindre. Vanligtvis välbyggda män muskel% - 50-55% av kroppsvikten. Och för kvinnor - 40-45%. De kräver 25-30% protein, mindre än män.

 

För en uppsättning av muskelmassa behöver damer 1,5 gram protein per 1 kg vikt, för att bibehålla formen - 1 gram protein.

 

Alla siffror - En uppsättning av proteiner i allmänhet: mat + protein (om sådan används). Tonåringar och unga vuxna upp till 18-19 år, är det nödvändigt att sträva efter den övre gränsen för normal, eftersom det inte är över kroppens tillväxt. Pojkar - 2 g per 1 kg kroppsvikt, och flickor - 1,5 gram.

Det finns en hypotes att för en tid att smälta endast 30 gram protein. Detta är fel, eftersom kroppen vid en tidpunkt skulle ta mycket protein, hur mycket han behöver. Naturligtvis kommer du aldrig veta hur mycket protein du behöver för tillfället. Därför dela din dagliga proteinbehov på flera stadier av dagen, så att inte "tar slut utöver det vanliga."