Gainer eller protein

Write By: admin Published In: Nutrition i bodybuilding Created Date: 2017-06-22 Hits: 750 Comment: 0

Ungdomar, liksom flickor drömmer om den perfekta figuren, men i det här fallet talar vi om en smal muskulös kropp. För detta ändamål, börjar de att gå på gym. Huvudsyftet med dessa övningar - viktminskning och vikt set, men inte fett, men muskel.Men för att uppnå detta resultat endast genom de svåra övningar. Kom till en uppsättning av muskelmassa, många börjar dricka tillskott efter träning, som en del av vilka det finns proteiner och kolhydrater. Det finns många typer av dem, men den största efterfrågan Gainer och protein. Vilket är bättre, och detta kommer att diskuteras vidare.

 

Speciellt protein och Gainer

För att förstå skillnaden mellan en Gainer protein, måste du veta vad som utgör båda dessa kosttillskott och vad deras sammansättning.

Gainer - en sport nutrition produkt, vars huvudkomponenter som är proteiner och kolhydrater. I de flesta fall deras proportioner är ett: 1, men det är tillsatser, varvid förhållandet ändras till 3: 1. Dessutom innehåller den viktöknings vitaminer och mineraler, samt keratin. Sådan komposition främjar en snabb muskel vinst.

Dessutom ger den vikt Gainer den mängd energi som behövs under träning för att tvinga tillräckligt tills den slutar. Det är inte alla fördelar med denna livsmedelstillsats. Gainer har också följande fördelar:

  • Det ökar effektiviteten. Detta innebär att en person upphör att känna sig mycket trött efter arbetstid.
  • Ökar fysisk uthållighet.
  • Främjar restaurering av förlorade glykogen.
  • Det stärker kroppen och ökar dess motståndskraft mot infektionssjukdomar.
  • Den åter muskel vid en tidpunkt när en person sover.

Protein - en idrottare produkt som innehåller protein. Den syntetiseras från mjölk och vassla, soja, ägg pulver, och så vidare. D. Som en del av denna produkt, inga kolhydrater, och fetter. Hans utnämning ger en uppsättning av muskelmassa. Dessutom är dess användning på följande sätt:

  • Det förbättrar immunförsvaret, vilket hjälper till att undvika förkylningar även under en epidemi;
  • förbättrar kvävebalans;
  • absorberas väl av kroppen;
  • Det ger de aminosyror som krävs för dess normala funktion.

 

Det finns två typer av proteiner - långsamma och snabba.

De skiljer sig från varandra. Långsamt, som namnet antyder, är det långsamt absorberas av kroppen. Dessutom muskelmassa på grund av dem, naturligtvis, kan ökas, men inte lika snabbt som vi skulle vilja. Med andra ord finns det en långsam muskeltillväxt. Men det finns också fördelar - de bidrar till att minska kroppsfett. Därför bidrar de till att gå ner i vikt, men inte bygga muskler. Snabb protein främjar en snabb muskelmassa.

Om en person behöver för att gå ner i vikt utbildning först, och först därefter att bygga muskler, då är det rekommenderat att dricka först långsam protein, och när kroppsvikten återgår till det normala, gå vidare snabbt. Om en person vill uppnå bara lättnad muskler, då han bör välja snabba proteiner.

Finns det något bättre att dricka efter ett träningspass, protein eller viktöknings? För att förstå detta måste du veta vad som är skillnaden mellan dessa två tillsatser.

 

Vad är skillnaden mellan protein och viktöknings

Om skillnaden mellan protein och viktöknings på kompositionen hänvisas till ovan. Men det är inte viktigt hur de skiljer sig från varandra. Skillnaden mellan dessa två tillsatser är att indikationer.

Gainer efter träning rekommenderas att dricka till människor som inte har ett problem med övervikt, men har problem med tillväxten av muskler. Med andra ord, det visar en gainer att använda smala människor vars muskler är så gott som frånvarande. Med detta tillägg kommer de att kunna bygga muskler på kort tid.

Men händer detta endast under förutsättning att de kommer att dricka det efter träningen. Därför människor som har problem med övervikt och brist på muskelmassa, viktöknings bättre att inte dricka. Eftersom dess sammansättning är kolhydrater, kommer de deponeras i kroppsfett, vilket ökar kroppsvikten.

Slow Protein främjar viktminskning och snabb protein hjälper till att bygga muskler. Därför är det i det första fallet bättre att dricka efter träning för människor som lider av övervikt. Snabb Protein främjar muskeltillväxten bara, men inte deponeras i kroppsfett, som "hjälper" gå upp i vikt. Följaktligen är det även trehjulig människor kan använda som inte brukar gå ner i vikt eller inte göra själv är det första prioritet, men snabbt vill få muskelmassa.

Protein, eller en snabb eller långsam det är omöjligt att ta i händelse av att en person lider av njursjukdom. Också från dess användning bör undvikas för personer med individuell intolerans mot proteinet.

 

Vad är bättre att använda: ett protein eller gainer

Man kan inte säga att det är bättre att använda: ett protein eller gainer. Det beror helt på individen, liksom resultatet att han vill komma från träningen. Om en person behöver en uppsättning av muskelmassa, bör du hänvisa till gainer, och om att förlora vikt och sedan muskeltillväxt, sedan till protein.

Coaches rekommendera, oavsett kroppen, dricka och gainer och protein, men på ett visst sätt. Så är en timme före träningen bäst att använda gainer, som en del av vilka det finns ett stort antal av kolhydrater, men komplex. Efter träningen rekommenderas att dricka protein. Dess användning bör göras 20 minuter efter avslutad. Dessutom i dessa dagar, när det inte finns någon utbildning, rekommenderas att använda vikt Gainer. Det bör göras 30 minuter innan måltiden. Om vi tar det efter en måltid, kan det öka vikten. Det rekommenderas därför inte. Således kommer detta system att bidra till att bygga muskler och gå ner i vikt, om det behövs.

Beslutet om vilken av de tillsatser som anses bättre att äta efter ett träningspass bör ta för sig själva, var och en för sig. Det är dock bäst att rådgöra med din läkare, som kommer att råda vad idrottare strategi och bidrar också till att fördela belastningen på rätt sätt under träning.