Biverkningar av kreatin och åtgärder

Write By: admin Published In: Nutrition i bodybuilding Created Date: 2017-06-22 Hits: 2409 Comment: 0

Bland de olika typer av sport nutrition intar en särskild plats kreatin. Det är mest effektivt tillsatsmedel för att öka muskelmassan och förbättra uthålligheten i utbildning. Nu fler och fler idrottare föredrar kreatin och använda det tillsammans med ett protein eller en gainer för maximal effekt på sysselsättningen.

Kreatin - en kvävehaltig karboxylsyra, är en naturlig substans som produceras av njurarna och levern. Också kreatin i stor mängd i muskelvävnader - 3-4 g per kg. vikt. Genom ytterligare tillskott, ökade antalet till 5 g per kg. och på grund av detta finns det en ökning med uthållighet av kroppen och börjar snabb muskeltillväxt.

 

 
Kreatin finns i normal kost - kött och fisk, men för att få dagsbehovet är nödvändigt att äta flera kilo av dessa produkter, så idrottare föredrar att använda ytterligare en källa till denna substans som livsmedelstillsats.

 

Redan studerat alla biverkningar och effekter av kreatin, så vi behöver bara bestämma din hastighet av konsumtion och göra individuella cykel för att ta detta tillägg.

Kreatin är aktivt involverad i syntesen av ATP, som ger energi muskelaktivitet. Vid brott av dessa molekyler och frisättning av energi uppstår på grund av vilken den muskelkontraktion. När ATP butikerna är uttömda, inträffar inte minskningen av muskelvävnad. Data Recovery molekyler kan ske med deltagande av kreatin, som finns i muskelvävnad. För att fylla på sina reserver och begagnade kreatintillskott som kommer att förbättra kapaciteten i musklerna under intensiv träning.

 

Kreatin fördelar och nackdelar

Liksom alla sportbilaga kreatin har funktioner som kan vara till nytta eller skada under vissa omständigheter.

För bantare och följa vissa dieter, har användningen av denna tillsats inte ta särskild fördel eftersom uppsättning massa uppstår vanligen som ett resultat av att öka intensiteten och effektiviteten av utbildning. När det finns en diet mål är att förlora och inte gå upp i vikt, så i detta fall användning av kreatin också.

Men det finns motsatt uppfattning, som grundar sig på det faktum att ökningen av kreatin ger bara "torr" muskelmassa och inte orsakar uppkomsten av fetthaltiga avlagringar. Dessutom under dieten kan sakna energireserver, som Det är en minskning med dagliga kalorier och sedan kreatin kommer att vara mycket användbart. Kombinera sina utmärkta resultat för att bli av kroppsfett kan uppnås med hjälp av protein och intensiv träning.

Skador kreatin är endast ett fåtal biverkningar som kan orsakas av enskilda intolerans komponenter tillsatser överdosering eller egenskaperna hos kreatin är inte relaterad till yttre faktorer.

Dessutom kan användningen av denna tillsats skada om det inte är korrekt att kombinera med andra ämnen, såsom enkla sockerarter eller vasoaktiva aminosyror.

 

Användningen av kreatin

Specifika effekter av kreatin i kroppen bestäms av individuella egenskaper, men det finns ett antal beprövade positiva effekter, som har tillsatsen:

 • Ökning av muskelmassa. Vid konstant utbildning och iakttagande av rätt kost kreatin kan hjälpa få två till fem kilo muskelmassa på bara en månad för mottagandet. Genom ökning av hållfastheten uppnås hög inverkan på musklerna, på grund av vilken den aktiverade aktiva processen för deras tillväxt.
 • Ökad styrka och uthållighet. Under högintensiv träning muskelvävnad kräver molekylerna av ATP, genom vilken energi frigörs. Kosttillskott är en källa till fosfokreatin, vilka bildas genom en molekyl av ATP, så kreatin signifikant ökar muskelstyrka.
 • Lindring av muskler. Kreatin-monohydrat ökar mängden vatten i muskelcellen, varigenom det verkar vara mer rundad och bulk. När muskelcellerna ökar i volym på grund av hydratisering process ökar proteinsyntesen och minskar processen med sönderfall, vilket gynnsamt påverkar tillväxten av muskler och öka deras lättnad.
 • Buffrande mjölksyra. Under intensiv styrketräning muskler producerar mjölksyra, som orsakar en brännande känsla när du arbetar musklerna och bromsar deras återhämtning. Kreatin välgörande för inneslutning isolering av mjölksyra och muskelåterhämtning efter effektbelastningar.


Förutom huvud positiva inflytande på organismen av en kreatin, ytterligare ett antal positiva egenskaper från användningen av denna livsmedelstillsats:

 • Det skyddar det centrala nervsystemet enligt villkoren i brist på syre.
 • Det minskar nivån av kolesterol i blodet.
 • Det förhindrar muskelförtvining och neuromuskulära sjukdomar.
 • Det kan fungera som en anti-inflammatoriskt medel för lokal eller akut inflammation av vävnader.

 

Skada kreatin

Kreatin är ett säkert livsmedelstillsats och dess skador kan ses i biverkningar, är frekvensen för uppträdandet ganska låg - ca 4%.

frågan i många studier att kreatin är skadlig eller inte. Deras resultat visade ingen risk för att kosttillskott för hälsa eller erbjudandet av människans kropp irreversibel skada. Men som med varje ämne, har kreatin sina egna egenskaper, vilket kan medföra ett visst obehag.

 

Biverkningar av kreatin och skador på kroppen:

 • Maldigestion kan uppstå på grund av den långsamma lösligheten av kristaller kreatin som vid förtäring kan orsaka gastrointestinal distress. Det manifesteras av illamående, buksmärtor, diarré. För att förhindra denna effekt bör tas endast högkvalitativa kosttillskott eller ge företräde i flytande eller kapselform av kreatin som är mindre effektiva.
 • Vätskeretention är en viktig effekt av användningen av kreatin. Det skadar inte kroppen, men bara orsakar viktökning. När vattnet förseningen inte sker begränsas till vätskeintaget eller ta diuretika, eftersom Detta kan orsaka en omvänd process för uttorkning (dehydrering).
 • Uttorkning på grund av den osmotiska aktiviteten hos kreatin, genom vilken en del av vätskedelen av blodet kan gå till musklerna. För att förhindra denna effekt bör konsumera stora mängder vätska som måste nå tre liter per dag.
 • Acne (finnar) kan förekomma i slut inte nått puberteten idrottare på grund av ökade testosteronnivåer. Efter 23 år, är denna effekt nästan helt elimineras.

På grund av förekomsten av ett negativt yttrande av sport näring i oupplysta skikt av befolkningen, det finns ett antal myter om farorna med kreatin, inklusive:

 • framkalla missbruk
 • överbelastning av hjärtat
 • Minskad potens
 • Ökat blodtryck
 • cancerogena effekter

Dessa effekter är bara spekulationer och inte få en bekräftelse på någon vetenskaplig forskning eller i en genomgång av personer som använder kreatin.

 

Kontra

Specialister visat att även vid användning av höga doser av kreatin är inte skadligt för hälsan. Men om du gör, det finns vissa kontraindikationer mot användning av kreatin det bör undvikas.

Användningen av kreatin rekommenderas inte för personer som har en egenhet av produktkomponenterna.

Molekylerna av ämnet och har en liten storlek och utmärkta skärmar under normal drift av njursystemet, men kreatin bör inte användas för personer med kronisk njursjukdom eller njursvikt.

 

Kreatin försiktighet bör användas när:

 • graviditet
 • astma
 • Childhood (det är nödvändigt att justera dosen)
 • Diabetes (du behöver för att övervaka glukos)

 

Sammansättning och egenskaper av kreatin

Som en del av denna typ av sport nutrition kan vara närvarande som en eller ett flertal element, och det finns två alternativ tillsatser beroende på kriteriet:

 • Kreatin - ren kreatin, som inte ingår presentera ytterligare ämnen. Dess egenskaper omfattar hög effektivitet, utmärkt kompatibilitet med andra sportnäring och hög kvalitet.
 • Transportsystemet Blandningen kreatin systemet - en kombination av kreatin och andra komponenter, vars antal kan vara upp till 30. Dessa tillsatser är inte alltid besitter användbara egenskaper, och en mängd olika komponenter kan påverka effektiviteten av läkemedlet, eftersom några av dem ska användas separat från varandra och vid olika tidpunkter.
 

Typer av kreatin

Det finns många sorter av kreatin, som är en blandning av substansen och andra komponenter.

 

De viktigaste och mest använda formerna av kreatin:

 • Kreatin - som vanligen används i pulverform och är den mest populära och forskat syn på sport nutrition. Den består av kreatin med tillsats av vatten.
 • Kreatin angidrous - representerar rent separerade vattnet från kreatin. Han kunde inte ge en större effekt än kreatin, men det kan helt ersätta den.
 • Kreatin citrat är en blandning av kreatin med citronsyra som hjälper i processen för kraftgenerering. På grund av närvaron av citronsyra i sammansättningen av aktiva formen av kreatin är mer lättlösligt i vatten.
 • Kreatin fosfat är en förening av molekyler kreatin och fosfat, vilket är en väsentlig komponent för att erhålla maximal effekt. Men fosfatgruppen i kompositionen kan komplicera processen för absorption av kreatin in i muskelvävnaden.
 • Kreatin tartrat är en blandning av molekyler med molekyler kreatin vinsyra. Vanligen används i skapandet av former fasta kreatin - tabletter, kapslar, tuggbara register sedan närvaro av äppelsyra gör det möjligt att öka perioden för konservering av användbara egenskaper.
 • Kreatin malat - blandning av molekyler med molekyler kreatin äppelsyra. Detta tillägg kan ge lite mer energi än kreatin har god löslighet och smältbarhet.