Skadorna på steroider och eventuella konsekvenser av deras användning

Write By: admin Published In: Steroiderna i bodybuilding Created Date: 2017-11-17 Hits: 1231 Comment: 0

Steroider är extremt populära idag, så varje person borde veta skadan och konsekvenserna av användningen.

Steroider är ämnen som har extremt ljus biologisk aktivitet. De utövar ett starkt inflytande på de metaboliska processer som förekommer i människokroppen och ökar också kraftigt muskeltillväxten. Under naturliga förhållanden produceras dessa substanser i små mängder i binjurarna hos en person, och en sådan liten mängd kan inte skada en person.

Men vissa människor, särskilt idrottare och kroppsbyggare som vill uppnå höga resultat på kortast möjliga tid, använder det syntetiserade ämnet för personliga ändamål.

Konsekvenserna av att ta steroider kan vara extremt obehagliga om sådana ämnen används under en längre tid eller deras kvantitet överskrids. I detta fall får offren för steroider som regel allvarliga hälsoproblem och sjukdomar, vilket återhämtar sig från vilket det är extremt svårt.

Typer

Typer av steroider beror direkt på det organ som producerar dem.

I detta avseende kan detta ämne delas upp i flera huvudkategorier, som var och en har sina egna egenskaper och effekter på kroppen.

Kortikosteroider

Detta ämne i normalvolymen produceras av binjurarna hos en person. Idag är följande sorter av detta ämne extremt populära:

 1. Kortisol.
 2. Kortikosteron.
 3. Aldosteron.

Cortisol produceras ibland när människokroppen är stressad, medan detta ämne påverkar blodtrycket och immunsystemet hos människa. Med en överdos av ämnet i den mänskliga kroppen uppenbara misslyckanden, immunsystemet kraftigt försvagad, som tjänar som grund för uppkomsten av ett antal allvarliga sjukdomar, för att klara av som det ofta är ganska svårt.

Cortikosteron hjälper till att syntetisera kol, medan kroppen får de nödvändiga energireserverna och kan fungera i normalt läge. I människans muskelväv ackumuleras en stor mängd glykogen.

Aldosteron - en steroid, som anses nödvändig för människans liv, eftersom det är han som reglerar mängden kalium, natrium och elektrolyter. På grund av detta sker fördelningen av vätska i kroppen i normalt läge.

Androgen och östrogen

Detta ämne är också helt naturligt producerat i människokroppen. Samtidigt hos män sker hormonfrisättning i testiklarna och hos kvinnor i äggstockarna.

Det är det främsta manliga hormonet östrogen-testosteron är ansvarigt för människans brutalitet, hans låga röst, stark kropp och ett överflöd av hår i hela kroppen. Det kvinnliga hormonet är östrogen, och det är han som är ansvarig för normal menstruationscykel i en vuxen kvinna från puberteten.

Anabola steroider

Funktionerna för detta element är mycket lik effekten på testosterons kropp, medan detta hormon kan vara närvarande i kvinnokroppen efter att ha tagit drogerna inuti.

Skadorna från steroider är mycket större än deras fördelar, även om detta element ger syntes av några nödvändiga vitaminer och främjar accelererad muskelväxt.

Syntetiska steroider

Dessa substanser inkluderar steroider, som inte produceras i människokroppen naturligt, men används som medicin och tas internt. Representanter för det svagare könet använder sådana ämnen för att återställa och normalisera menstruationscykeln och män att få muskelmassa och behandla vissa inflammatoriska processer och sjukdomar.

Var uppmärksam! Konsekvenserna av att använda steroider kan vara extremt obehagliga, så engagera sig inte i självbehandling utan råd från en medicinsk professionell och strikt vittnesbörd om användningen av någon av de syntetiska steroiderna.

Förväntat och faktiskt resultat

Användningen av steroider, trots den breda fördelningen och ett stort antal typer av dessa ämnen, involverar vanligtvis användning av ett medel för att snabbt bygga muskler.

Det är den här arten som är speciellt vanlig, eftersom många idrottare snabbt vill återgå till form efter skada eller sjukdom, för att starta tävlingen eller bara att imponera. I det här fallet är få personer intresserade av steroiderna, huvudmålet är att uppnå resultatet till varje pris.

Ofta förväntar sig användningen av anabola steroider till ett helt oväntat resultat. Med dessa ämnen förväntar man sig att muskelmassan på kortast tid ökar, vilket resulterar i att bildandet av en vacker lättnad blir enkel och bekväm. Faktum är att risken för att ta detta läkemedel är extremt hög, särskilt för dem som inte vet om anabola ämnen är skadliga.

Fel i kroppen

Steroider, vars effekter kan vara extremt obehagliga, orsakar en begränsning av produktionen av det naturliga hormonet av testosteron, vilket påverkar det ytterligare hälsotillståndet. Ofta är detta problem uppenbart hos unga och nybörjare, resurserna av organismer som inte används i full kraft.

Samtidigt framkallar den konstgjorda steroiden vissa förändringar i kroppen, habituationen äger rum, systemen förstår att ämnet kan komma in i kroppen utan naturligt arbete. Faren är att efter att ha stoppat användningen av steroider återställs hormonets frisättning, vilket kan leda till allvarlig och långvarig behandling.

Konsekvenser av sådana problem kan vara följande fenomen:

 • Rösten hos mannen som tar steroider blir högre och feminin.
 • Utseendet blir jämnt.
 • Sexuell attraktion mot det motsatta könet minskas väsentligt eller försvinner helt.
 • Kraften blir lägre och i vissa fall försvinner helt och hållet.

Oavsett om steroider tas eller inte, kan dessa obehagliga symptom allvarligt förstöra livet för en person, inte bara i hans fysiska men också i moralisk hälsa, så det är nödvändigt att behandla sådana ämnen med största försiktighet. Det rekommenderas inte att applicera dem utan speciellt behov och utan att en medicinsk specialist har vittnesmål, och kontrollen över mottagningen bör utföras regelbundet.

Svullna muskler

En av de mest obehagliga konsekvenserna av att ta anabola steroider är att musklerna försvinner efter att ha nekat att ta dessa ämnen. Faktum är att de farligaste steroiderna tas i stora mängder, på grund av vad muskelmassan bygger upp i en förstärkt läge. Skarpt vägran att ta dessa ämnen leder till att musklerna gradvis sönderflöts, vilket leder till en obehaglig hud.

Att återgå till den tidigare formen är således svårt, för detta ändamål är det nödvändigt att ompröva en diet för att återvända till mottagande av steroider. Om du vill behålla en form med hjälp av steroider och inte få en liknande bieffekt, måste du ta dessa ämnen för nästan liv.

Var uppmärksam! Det är behovet att ta steroider i många årtionden som fungerar som en anledning att vägra att ta dem inledningsvis. Överträdelser i en organism på grund av användningen av de givna ämnena kan vara irreversibla, så att vägran efter lång mottagning också kan orsaka allvarlig skada.

Hormonal Explosion

Varje professionell och erfaren idrottare vet väl att verkan av steroidämnen uppstår till en viss punkt. När hormoner slutar fungera för gott och kan orsaka många obehagliga konsekvenser, vilket medför en allvarlig risk för att utveckla farliga sjukdomar.

Idrottare som inte längre känner effekten av att ta den vanliga dosen av läkemedlet ökar ofta dosen och vill återgå till de vanliga resultaten, men en sådan mängd hormon som kommer in i kroppen kan leda till utvecklingen av följande sjukdomar:

 1. Onkologiska sjukdomar.
 2. Sjukdomar i samband med nedsatt lever- och njurefunktion.
 3. Framväxten av depression, ökad irritabilitet.
 4. Byt färg i huden, gulning.
 5. Utseendet på dålig andedräkt.
 6. Farligt för hjärtinfarkt i människans liv.
 7. Risken för impotens hos män.
 8. Brott mot eller fullständigt upphörande av menstruationscykeln hos kvinnor.

Det är nödvändigt att förstå att steroider är ett kemiskt ämne som en person använder frivilligt för att uppnå det önskade resultatet.

Det är känt att praktiskt taget alla syntetiska substanser ger en monotont effekt. Först finns det uppenbar nytta av detta läkemedel, och efter en kort tidsperiod försvinner den positiva effekten, den som tar substansen ökar doseringen och förgiftar organismen ännu mer.

Det är intressant att de negativa effekterna av anabola steroider manifesteras på olika sätt hos människor av olika kön - män är mycket feminin, de ändrar röst och figuren, medan kvinnor dominerar manliga hormoner, förändrar och får bort eller försvinner menstruation. Allt detta utgör en allvarlig fara för en person, därför är det nödvändigt att vara försiktig med användningen av sådana stimulanser.

överdos

Risken att ta steroider uppstår inte bara vid långvarig användning av droger, utan även när den tillåtna dosen av läkemedlet överskrids. Att tillhandahålla första hjälpen i detta fall är avgörande, eftersom tusentals fall med en sorglig ände är ett levande exempel på den skada som dessa ämnen orsakar.

Om den tillåtna mängden substans överskrids kan följande obehagliga symptom uppträda hos offret:

 • obehagliga känslor i buken;
 • smärta i levern
 • fullständig förlust av medvetandet.

Det är viktigt att förstå att förgiftning inträffar inte bara med oral intag, men också med injektioner av ämnet intramuskulärt. Om förgiftningen beror på förtäring, är det nödvändigt att skölja magenså fort som möjligt , framkalla kräkningar och ta bort giften från kroppen.

Obligatorisk i det här fallet är en medicinsk specialists uppmaning som hjälper offret att återgå till en normal livsstil och utesluta troliga konsekvenser.

Lusten att se smal och stark är märklig inte bara för professionella idrottare, men också för vanliga människor, långt ifrån maktsporter och gym. Det är nödvändigt att förstå att ta steroider, trots enkelheten och den första positiva effekten, som ett resultat, gör mer skada.

Om du vill få muskelmassa, var uppmärksam på hälsosam mat och näring och helt överge syntetiska droger. Endast på det här sättet kommer idrott inte bara att skapa en bra siffra utan också en god hälsa.