6 fakta om steroider

Write By: admin Published In: Steroiderna i bodybuilding Created Date: 2018-01-22 Hits: 384 Comment: 0

Vissa människor säger att fakta om steroider är säkra och fantastiska. Andra säger att de orsakar permanent skada på din kropp och kan till och med vara dödlig.

Vissa människor säger att fakta om steroider är säkra och fantastiska. Andra säger att de orsakar permanent skada på din kropp och kan till och med vara dödlig.

Många drogbrukare svär att de inte är beroende och kan sluta när som helst. Andra erkänner att livet bara är bättre på steroider och inte planerar att ge upp dem.

Många rekreation bodybuilders hävdar ofta att fakta om steroider inte gör så stor av en skillnad som alla tror. En snabb titt på professionella fitness konkurrenter antyder annars.

Min poäng är att det finns mycket mysterium anabola steroider kring steroidanvändning och ännu mer förvirring. Liksom de flesta saker hälsa och fitness är åsikter överallt.

Jag antar att du läser den här artikeln eftersom du vill veta saker som hur steroider fungerar, hur effektiva de är, deras biverkningar och hur man vet om någon är sannolikt naturlig eller "förbättrad".

Tja, i den här artikeln kommer vi att ta en djupgående titt på steroidanvändning och röra på alla dessa punkter och mer.

Innan vi börjar, skulle jag vilja göra min position på fakta om steroider tydlig:

Jag är  mest  (men inte helt) anti-steroid, jag har aldrig använt dem och aldrig vill, och jag tror att de flesta inte behöver steroider för att uppnå sina mål.

Håll det i åtanke när du läser den första halvan av den här artikeln, vilket kan ge dig lite chub för att göra minst en cykel eller två av steroider. Gå igenom resten av artikeln innan du rinner ut till juicehead i ditt lokala gym.

Så, låt oss börja vid den logiska början: vad är fakta om steroider, exakt?

Vad är steroider och hur fungerar de?

När vi är "steroid", betyder det verkligen "anabolisk steroid", som är en konstgjord substans som har liknande effekter på testosteron i kroppen, inklusive ökad muskeltillväxt och återhämtning, styrka och luddighet.

Steroider uppnår detta genom olika olika mekanismer, men nettoresultatet är detsamma: proteinsyntesen ökar kraftigt eller proteinnedbrytningshastigheterna minskar kraftigt eller båda, vilket resulterar i snabb muskeltillväxt. De mekanismer som minskar eller undertrycker kroppsfettnivåer varierar från läkemedel till läkemedel och är inte värda att dyka in här, men vet bara att det är en del av det "paket" som steroiderna levererar.

Medan testosteron i sig är den mest kända steroiden finns det många andra som är ganska populära bland idrottare och kroppsbyggare, som ...

  • nandrolon
  • Stanozolol
  • trenbolon
  • Oxandrolone
  • Deca Durabolin
  • Dianabol
  • methandrostenolone
  • boldenon
  • oxymetholone
  • Drostanolone

Varför så många olika typer av droger undrar du?

Eftersom varje har unika profiler vad gäller styrka, toxicitet, biverkningar och synergism. De, och andra, kombineras på olika sätt för att skapa olika typer av steroidcykler för olika syften och mål.

Om du till exempel var en konkurrenskraftig bodybuilder och ville lägga till 20 pund muskel i din lågsäsong, kommer din steroidcykel att vara väldigt annorlunda än när du skär för en show och behöver minska kroppsfett samtidigt som du behåller muskler och ökar muskelfyllhet, torrhet, hårdhet och separation.

Hur effektiva är steroider?

Många steroidanvändare skulle vilja att du skulle tro att deras övermänskliga kroppar är mer ett resultat av hårt arbete än droger, men det är bara inte sant.

Ja, det tar mycket hårt arbete att bygga en högkvalitativ kroppsbyggnad men det tar också mycket droger.

Anledningen till detta är ganska enkelt: du kan bara bygga så mycket muskler och bli så lutad naturligt.

Men innan vi pratar om naturliga gränser för muskel tillväxt och fettförlust, låt oss ta en kort titt på fakta om hur kraftfulla steroider verkligen är.

En studie utförd av forskare vid Maastricht University fann att under en period av tio veckor eller mindre var de genomsnittliga muskelvinsterna hos personer som utför motståndsträning medan de anabola steroiderna varierade mellan 4 och 11 pund. Den mest imponerande mängden muskeltillväxtforskare som hittades var nästan 16 pund mager massa på bara 6 veckor av tyngdlyftning med fakta om steroider.

Om dessa siffror inte skämmer bort ditt sinne, överväga detta: De mest exakta vetenskapsbaserade modellerna av naturlig muskeltillväxt förutsäger att män inte kan få mer än 20 till 25 pund i sitt första  år  av tyngdlyftning (och kvinnor kan vinna ungefär hälften ).

Således, med rätt steroidcykel och träning och dietregimen, kan du göra på bara 2 till 4 månader, vilket skulle ta ett år att åstadkomma naturligt.

En annan bit av forskning som ger insikt i kraften i steroider var en fallstudie utförd med en elit bodybuilder. Han arbetade med forskare i ett år och använde steroider för alla utom fyra veckor av varaktigheten. Under det året fick han ca 15 pund muskel, vilket är ungefär tre till fyra gånger så mycket som någon naturlig med sin nivå av träningserfarenhet och konditionering kunde vinna.

En annan åsidosättande av försök att minska effekten av fakta om steroider är en studie som utförs av forskare vid Charles R. Drew University of Medicine and Science.

43 män tilldelades slumpmässigt till en av fyra grupper: placebo utan övning, testosteron utan övning, övning bara och testosteron med motion. De fick en standardiserad kost att följa också, men det var självrapporterade, vilket inte är idealiskt, men spelar ingen roll med tanke på resultaten från studien.

De utövande ämnena squatted och bänken pressades tre gånger per vecka för totalt tolv uppsättningar av sex reps, med varierande mängder vikter lyfta i varje träning. Muskelstorleken mättes med MRI och styrkan bestämdes av reala maximala max.

Efter tio veckor är det här som hände:

Nej, det är inte ett fel.

Testosteron-bara gruppen fick mer muskler än killarna viktliftning tre gånger per vecka.

Vissa människor kommer att försöka argumentera att det vi verkligen ser här är ökad vätskeretention i musklerna som registrerar som mager massa, men annan forskning som utförs av samma grupp visar tydligt att anabola fakta om steroider ökar tillväxten av muskelfibrer.

En annan sak att komma ihåg är att studien innebar användning av 600 mg testosteron per vecka, vilket är en måttlig dos enligt dagens standarder. Många använder flera gånger skadorna på steroider med flera andra droger och forskning visar att ju mer anabolik du tar desto mer muskler får du. 
Muskel tillväxt och styrka är inte de enda fördelarna med steroidanvändning-de hjälper också att hålla dig magert.

Forskning visar att testosteron direkt hämmar skapandet av fettceller, vilket hjälper till att förklara varför högre nivåer av testosteron är associerade med lägre nivåer av kroppsfett och lägre nivåer av T med högre kroppsfettprocentandelar.

Och som jag har nämnt, det är bara testosteron. Flera andra steroider främjar också en smalare, mer muskulös kroppsbyggnad och, när de kombineras korrekt, är oerhört kraftfulla i detta avseende.

Bottom line är steroider är oerhört effektiva för att öka muskel tillväxt och styrka och främja leanness.

Du behöver inte steroider för att bygga en bra kropp, men de gör det mycket enklare och snabbare.

Hur mycket muskel kan du bygga naturligt?

För att bättre förstå hur mycket muskler vi äntligen kan bygga drogfria, låt oss titta på forskningen på korrelationen mellan  fettfritt massindex  och naturlig och kemiskt förbättrad kroppsbyggnad.

Först ett par definitioner.

Fettfri massa är allt i din kropp som inte innehåller fett, som muskel, ben och vatten.

Fettfritt massindex (FFMI) är ett mått på hur muskulöst du är. Det beräknas genom att dividera din fettfria kroppsmassa i kilogram med din höjd i meter kvadrerade.

Nu, forskningen.

En studie utförd av forskare vid McLean Hospital involverade analysen av 157 manliga idrottare, inklusive elitens naturliga kroppsbyggare och starkare. Ungefär hälften av männen hade använt fakta om steroider (med två tredjedelar av dem som använt steroider under det senaste året) och hälften hade aldrig använt steroider någon gång i livet.